Growing Young. Geen truc of hype, maar écht anders kerkzijn. Benieuwd?

Over deze training.

In de training Growing Young helpen we jou om kerkzijn op een andere manier te bekijken, te beleven en vorm te geven. Het is geen toverformule voor een kerk vol jongeren, maar helpt je om in jouw kerk in alles wat je doet, aandacht te geven aan jongeren en jonge gezinnen. In deze training leer je het idee achter deze aanpak kennen en ontvang je concrete tools om deze benadering vorm te geven in jóuw kerk. Om de training goed aan te sluiten aan bij jouw context, is het belangrijk dat we weten wat er speelt in jouw kerk. Wat is de vraag? Voor welk probleem zoek je een oplossing?

Help, onze kerk loopt leeg. we bereiken ze niet. er zijn geen jongeren. ik heb vrijwilligers nodig.

Herkenbaar?

Als jouw vraag raakt aan bovenstaande uitspraken, dan kan het zomaar zijn dat deze training voor jou is. Maar wat levert het volgen van deze training op?

We kunnen jou succes garanderen, al betekent dit niet dat de kerk weer volstroomt of dat vrijwilligers zich in rijen opstellen. De eerste stap van deze training is namelijk het verhelderen van de vraag die jij hebt. En soms betekent dit dat er een andere vraag gesteld moet worden. Waarom wil je meer jongeren in de kerk? Waarom zijn die jongeren er nu eigenlijk niet?

Als de vraag helder is, gaan we aan de slag met het antwoord. Dit is geen one-size-fits-all, maar gericht op jouw context. Daarvoor gebruiken we een training die gebaseerd is op het onderzoek Growing Young. 

Wat levert het op?

Duurzame verandering vraagt tijd. Vanuit ontwikkell. helpen we jou om op een haalbare manier toe te werken naar de gewenste situatie.

Dit betekent dat je in de training Growing Young praktisch aan de slag gaat vanuit de theorie die we jou aanreiken in behapbare porties. Hierbij vinden we het belangrijk om aan te sluiten bij de verschillende leerstijlen in de groep. Hieronder zie je wat je kunt en weet na deze training:

Growing Young

basispakket
249
199 per avond*
  • Inventarisatie van de behoefte (vooraf)
  • Introductie op onderzoek Growing Young
  • Begeleiding in reflecteren op jeugdwerk van deelnemers
  • Formuleren waar de grootste uitdaging zit
  • Kiezen en uitwerken van strategie
  • Aanzetten voor een plan van aanpak
  • Concrete tools om te oefenen
populair

Lees onze blogs over Growing Young.

Blijven bouwen
Growing Young
Michel Koekkoek

Blijven bouwen aan Growing Young

Als je de principes van Growing Young wilt toepassen in je kerk, dan vraagt dat een cultuurverandering. Als kerk moet je het constant toepassen. In deze blog geven we een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Lees meer »