Missionair leven. Oefenen in het goede leven, concreet en praktisch.

Over deze training.

In de training Missionair leven gaan we samen op zoek naar de kern van missie en missionair leven. Wat drijft jou in het leven? En wat motiveert jou in je geloof? Hoe kun je dat doorgeven aan mensen om je heen: je kinderen, buren, vrienden?

In deze training gaan we de verschillende visies op missionair leven langs en bespreken we hoe onze visie en overtuigingen ons gedrag beïnvloeden. De opbrengst van deze gesprekken nemen we mee als we concrete leervragen formuleren.

Help, er gelooft niemand meer. hoe geloof ik op m'n werk? ik wil mijn geloof delen. hoe kan ik Jezus volgen?

Herkenbaar?

Als jouw vraag raakt aan bovenstaande uitspraken, dan kan het zomaar zijn dat deze training voor jou is. Maar wat levert het volgen van deze training op?

We kunnen jou succes garanderen, al betekent dit niet dat de kerk weer volstroomt met nieuw-gelovigen. De eerste stap van deze training is namelijk het verhelderen van de vraag die jij hebt. En soms betekent dit dat er een andere vraag gesteld moet worden. Wat betekent missionair leven voor jou? Waarom vind je dit belangrijk?

Als de vraag helder is, gaan we aan de slag met het antwoord. Dit is geen one-size-fits-all, maar gericht op jouw context. Daarvoor hebben we een training ontworpen die ervaringen uit de praktijk combineert met literatuur over missie en missionair leven. 

Wat levert het op?

Duurzame verandering vraagt tijd. Vanuit ontwikkell. helpen we jou om op een haalbare manier toe te werken naar de gewenste situatie.

Dit betekent dat je in de training Missionair leven praktisch aan de slag gaat vanuit de theorie die we jou aanreiken in behapbare porties. Hierbij vinden we het belangrijk om aan te sluiten bij de verschillende leerstijlen in de groep. Hieronder zie je wat je kunt en weet na deze training:

Missionair leven

basispakket
249
199 per avond*
  • Inventarisatie van de behoefte (vooraf)
  • Introductie op de avond
  • Moment van inspiratie: Missio Dei en integral mission
  • Begeleiding in reflecteren op missionaire drive
  • Formuleren waar de grootste uitdaging zit
  • Kiezen en uitwerken van strategie
  • Aanzetten voor een plan van aanpak
  • Concrete tools om te oefenen
nieuw!

Lees onze blogs over missionair leven.

Ontwikkell. - De eerste stap (1)
Inspiratie
Martijn de Jong

De eerste stap

Pionieren is hot. Maar hoe begin je? Wat zijn de eerste stappen die je zet? En waarom? Wij helpen je op weg.

Lees meer »
Inspiratie
Martijn de Jong

Doe ‘es missionair…

Tja, waar begin je als het gaat over ‘missionair’? Mede doordat het in de afgelopen te pas en te onpas gebruikt werd in trainingen, folders,

Lees meer »