Hoe vaak voer jij een ‘conversation with a difference’?

Michel Koekkoek

Michel Koekkoek

Co-founder van Ontwikkell. Jeugdwerker en pionier in Woerden en Alphen.

Vandaag deed ik mee met de pionierstraining van Protestantse Kerk. Met het team van Twintigers Woerden voerden we mooie gesprekken, kregen nieuwe inzichten en brachten richting aan in onze plannen. De dag bestond uit een afwisselend programma met Michael Moynagh als hoofdspreker en workshops. Wij volgden de workshop luisteren.

Wat me het meeste aansprak

Het praatje van Michael Moynagh vond ik erg inspirerend. Hij daagde ons uit voor een ‘conversationt with a difference’. Een gesprek dat net even anders is dan we meestal gewend zijn. Het gaat er dan om om God te betrekken in je gesprek. Het idee is heel simpel: kies een thema uit wat de groep interessant vindt. Na een tijdje vraag je dan: ‘stel dat God erbij zou zijn, wat zou hij hier dan van vinden denk je?’

Best een spannende vraag

Misschien vind je het wel spannend om deze vraag te stellen. Als tip gaf Michael mee om van tevoren alvast aan mensen te vragen of ze het erg zouden vinden om zo’n gesprek te doen. Tegelijk kun je als team alvast oefenen met deze vraag. Laat het onderdeel van je leven zijn. Dat je voor jezelf gewend bent om God te betrekken in je taal en wat je zegt of vraagt.

Bijbelverhalen en je eigen leven

Een andere tip is om mensen uit te nodigen om vier weken lang bij een Bijbelverhaal over Jezus stil te staan. Elke week een uurtje. Met steeds een nieuwe vraag die centraal staat. Vragen voor de vier bijeenkomsten:

  1. Stel dat dit vandaag gebeurd. Hoe zou dit Bijbelverhaal er dan uitzien?
  2. Wat betekent dit Bijbelverhaal voor jou leven? Waar raakt het aan je dagelijkse leven?
  3. Zou dit Bijbelverhaal verschil kunnen maken in je leven? Zo ja, hoe?
  4. Heeft dit Bijbelverhaal verschil gemaakt in je leven? Zo ja, op welke manier?

Hoe breng jij het geloof op natuurlijke wijze ter sprake?

Uiteindelijk gaat het denk ik om je leven te delen. Durf jezelf eerlijk te laten zien. Als je gelooft in God, mag dat best tot uiting komen in wat je doet, laat en zegt. Natuurlijk gaat het dan niet om opdringerigheid. Maar je hoeft je ook niet te schamen voor wie je bent. De uitdaging is om daar op heel natuurlijke wijze mee om te gaan. Hoe pak jij dat aan? Laat het weten in een reactie op deze blog of stuur ons een mailtje.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Benieuwd naar meer?

Gerelateerde berichten

Blijven bouwen
Growing Young
Michel Koekkoek

Blijven bouwen aan Growing Young

Als je de principes van Growing Young wilt toepassen in je kerk, dan vraagt dat een cultuurverandering. Als kerk moet je het constant toepassen. In deze blog geven we een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Lees meer »
Ontwikkell. - De eerste stap (1)
Inspiratie
Martijn de Jong

De eerste stap

Pionieren is hot. Maar hoe begin je? Wat zijn de eerste stappen die je zet? En waarom? Wij helpen je op weg.

Lees meer »
Inspiratie
Martijn de Jong

Doe ‘es missionair…

Tja, waar begin je als het gaat over ‘missionair’? Mede doordat het in de afgelopen te pas en te onpas gebruikt werd in trainingen, folders,

Lees meer »