Geloofsopvoeding. Hoe geef je als ouder het geloof door? Hoe kun je als kerk daarbij aansluiten?

Over deze training.

Wist je dat ouders de grootste invloed hebben op de keuze die jongeren maken om wel of niet te geloven?  Ook wel logisch: ouders brengen gemiddeld 3000 uur per jaar door met hun kind of tiener. Als kerk moeten we het met gemiddeld 40 contactmomenten per jaar doen.

In de training Geloofsontwikkeling geven we ouders tools om het geloof door te geven. En we helpen jeugdleiders en kerken om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de geloofsontwikkeling thuis. Je ontdekt in deze training hoe je elkaar als ouders en kerk kunt versterken in de geloofsontwikkeling.

Help, hoe geef ik geloof door? welke rol heb ik als ouder? wat kan de kerk doen?

Herkenbaar?

Als jouw vraag raakt aan bovenstaande uitspraken, dan kan het zomaar zijn dat deze training voor jou is. Maar wat levert het volgen van deze training op?

We starten met de vraag waar jij behoefte aan hebt. In een voorbereidend gesprek proberen we dit scherp te maken. Gaat het om ouders inspireren, tools aanbieden, in gesprek zijn? Wil je als kerk visie ontwikkelen op geloofsopvoeding? En ook: op welke manier ben je hier nu al mee bezig, zodat we vanuit dat startpunt kunnen vertrekken?

Wat levert het op?

Duurzame verandering vraagt tijd. Vanuit ontwikkell. helpen we jou om op een haalbare manier toe te werken naar de gewenste situatie.

Dit betekent dat je in de training Geloofsopvoeding praktisch aan de slag gaat vanuit de theorie die we jou aanreiken in behapbare porties. Hierbij vinden we het belangrijk om aan te sluiten bij de verschillende leerstijlen in de groep. De training is gericht op ouders en/of (jeugd)leiders in de kerk. Samen bespreken we de wensen. Verwacht in elk geval veel afwisseling van inhoud en werkvormen.

Hieronder zie je wat je kunt en weet na deze training:

Geloofsopvoeding

basispakket
249
199 per avond*
  • Inventarisatie van de behoefte (vooraf)
  • Introductie op geloofsopvoeding
  • Uitgebreide info over geloofsopvoeding
  • Begeleiding in reflecteren vanuit je rol als ouder of leider
  • Concrete tools om in de praktijk te brengen
  • Verschillende werkvormen
  • Praktische tips
  • Jongere aan het woord (+€50,-)
populair

Lees onze blogs over Geloofsopvoeding.

Inspiratie
Michel Koekkoek

Even Anders

Review van het boek ‘Anders’ van Angela Weghorst. Hoe kunnen we dat in het jeugdwerk gebruiken?

Lees meer »